Location:

Često postavljana pitanja o parodontax proizvodima

Često postavljana pitanja o parodontax proizvodima

 • Šta je parodontax pasta za zube?

  Zdrave desni ne krvare. Ako primetite krv prilikom pranja zuba ili čišćenja zuba koncem, to može biti znak bolesti desni. Parodontax je pasta za zube sa fluoridom za svakodnevnu upotrebu koja klinički dokazano pomaže u zaustavljanju i sprečavanju krvarenja desni. Koristite parodontax pastu za zube svakog dana kako bi Vaše desni bile zdrave, zubi jaki i dah svež.

 • Kako parodontax pasta za zube deluje?

  Bakterije plaka se konstantno nagomilavaju na, oko i između zuba. Ako ih ne uklonite, one mogu da iritiraju desni i izazovu crvenilo, otok ili krvarenje desni (gingivitis). Ako ne lečite ovaj problem, on može da se pogorša i prouzrokuje neprijatan zadah, povlačenje desni i ozbiljnije bolesti desni.

   

  Za razliku od obične zubne paste sa fluoridom, parodontax ima specijalnu formulaciju sa natrijum bikarbonatom. Dok perete zube, on prodire u sloj bakterija plaka, razbija ga i olakšava njegovo uklanjanje.

   

  Fizičkim uklanjanjem nagomilanih bakterija duž linije desni, parodontax pasta za zube pomaže da desni i zubi budu čvrsto spojeni. Ona je 4 puta efikasnija od obične zubne paste u uklanjanju glavnog uzroka krvarenja desni.**

   

  ** Uklanjanje plaka u poređenju sa običnom zubnom pastom, uz pranje zuba dva puta dnevno. Ne odnosi se na parodontax Whitening.

 • Kako je parodontax 4 puta efikasniji?

  parodontax pasta za zube je klinički dokazano 4 puta efikasnija u uklanjanju nagomilanih bakterija plaka, uzroka krvarenja desni, u poređenju sa običnom zubnom pastom.**

   

  ** Uklanjanje plaka u poređenju sa običnom zubnom pastom, uz pranje zuba dva puta dnevno. Ne odnosi se na parodontax Whitening.

 • Kako da koristim parodontax pastu za zube?

  Perite zube dva puta i ne više od tri puta dnevno, dva minuta, svedite gutanje paste na minimum i ispljunite. Nije preporučljivo za decu mlađu od 12 godina. 

 • Koliko brzo parodontax pasta za zube deluje na smanjenje krvarenja desni?

  paradontax pasta za zube počinje da deluje od prvog pranja i, uz pranje zuba dva puta dnevno, značajno smanjuje količinu plaka i krvarenje desni nakon šest nedelja. 

 • Da li parodontax može da zaustavi ponovno pojavljivanje krvarenja desni?

  Uz pranje zuba dva puta dnevno parodontax pasta za zube klinički dokazano pomaže u smanjenju krvarenja desni i pomaže u sprečavanju njegovog ponovnog pojavljivanja.

 • Da li će se bolest desni vratiti nakon što prestanem da koristim parodontax pastu za zube?

  Ako prestanete da koristite parodontax pastu za zube, ona više ne može da pomaže u sprečavanju simptoma bolesti desni. Konsultujte se sa stomatologom koji Vam može dati savet o najadekvatnijim proizvodima za tretman bolesti desni.

 • Kakvog je ukusa parodontax pasta za zube?

  Parodontax pasta za zube sadrži natrijum-bikarbonat koji pomaže u uklanjanju plaka i čisti usta, dok neke varijante sadrže i kombinaciju prirodnih ekstrakata biljaka, koji joj daju jedinstven ukus. Nekada je potrebno vreme da se naviknete na ukus, ali ga većina ljudi zavoli baš i običnu zubnu pastu, i uživa u osećaju čistoće koji pruža.

 • Da li parodontax pasta za zube sadrži fluorid?

  Da. Većina parodontax pasti za zube sadrži fluorid. 

   

  Parodontax Complete Protection Extra Fresh zubna pasta sadrži 1400ppm fluorida. 

   

  Parodontax Fluoride, Extra Fresh i Whitening paste za zube sadrže 1400ppm fluorida, dok parodontax Ultra Clean zubna pasta sadrži 1450ppm fluorida. Međutim, parodontax Classic pasta za zube ne sadrži fluorid. Ako je koristite u kontinuitetu, molimo Vas da se konsultujete sa Vašim stomatologom. 

 • Da li je parodontax pasta za zube abrazivna?

  parodontax pasta za zube ima specijalnu formulaciju koja ima nisku abrazivnu vrednost.

 • Ko bi trebalo da koristi parodontax pastu za zube?

  parodontax pasta za zube je kreirana za ljude koji pate od, ili koji su podložni krvarenju desni. Ona pomaže u zaustavljanju i sprečavanju krvarenja desni i takođe pruža sve prednosti obične zubne paste sa fluoridom, pri čemu jača zubnu gleđ, čuva zdravlje desni i svežinu daha.

 • Koji su sastojci parodontax paste za zube?

  Glavni sastojci parodontax zubne paste su natrijum-bikarbonat i natrijum-fluorid.

 • Da li parodontax pasta za zube ima različite varijante?

  Da, parodontax Complete Protection pasta za zube je dostupna u varijanti - Extra Fresh. parodontax zubna pasta dostupna je u pet varijanti - Fluoride, Ultra Clean, Extra Fresh, Whitening i Classic. Budući da Classic varijanta ne sadrži fluorid, molimo Vas da se konsultujete sa Vašim stomatologom ako je koristite u kontinuitetu.

 • Da li parodontax pasta za zube ima formulaciju za izbeljivanje zuba?

  Da, parodontax Complete Protection, parodontax Whitening i parodontax Ultra Clean paste za zube pomažu u vraćanju prirodne beline zuba tako što nežno uklanjaju površinske fleke.

 • Da li parodontax pasta za zube ostavlja fleke?

  Ne, parodontax pasta za zube efikasno uklanja bakterije plaka i obnavlja prirodnu belinu zuba.

 • Da li je parodontax pasta za zube pogodna za decu?

  parodontax pasta za zube nije pogodna za decu mlađu od 12 godina. Molimo Vas da se konsultujete sa Vašim stomatologom u vezi sa najadekvatnijom oralnom negom za Vaše dete.

 • Koje simptome može da ublaži parodontax pasta za zube?

  parodontax pasta za zube može da ublaži simptome gingivitisa, uključujući krvarenje, crvenilo i otečene desni.

   

  Ona takođe nudi sve prednosti obične zubne paste sa fluoridom, tako da može da postane sastavni deo dobre oralne higijene, pri čemu pomaže zubima da ostanu jaki, desnima da budu zdrave i čuva svežinu daha.

 • Da li moram da koristim parodontax pastu za zube dva puta dnevno, svaki dan?

  Preporučljivo je da perete zube dva puta dnevno parodontax pastom za zube kako biste pomogli u sprečavanju krvarenja desni.

 • Koje su koristi parodontax četkice za zube?

  Parodontax četkica za zube je specijalno kreirana da pomogne u sprečavanju problema sa desnima i olakša pranje zuba. Sa malom i mekanom glavom i vlaknima sa dvostrukom dužinom, ona nežno deluje na Vaše desni ali grubo na plak, jedan od glavnih uzroka problema sa desnima. Ona ima ergonomsku dršku koja obezbeđuje čvrsto držanje prilikom pranja zuba i mekan čistač jezika sa zadnje strane glave četkice.

 • Šta je parodonax daily tečnost za ispiranje usta?

  parodontax daily tečnost za ispiranje usta ima specijalnu formulaciju koja pomaže u zaštiti od problema sa desnima kada se koristi uz pranje zuba dva puta dnevno. Klinički dokazana formula pomaže u uklanjanju plaka i sprečava dalje nagomilavanje, kako bi Vaše desni ostale zdrave. Ona sadrži fluorid koji jača zube i sprečava pojavu karijesa, a takođe pomaže u smanjenju bakterija koje mogu da prouzrokuju neprijatan zadah. Koristite je dva puta dnevno zajedno sa parodontax pastom za zube. 

 • Kako da koristim parodontax daily tečnost za ispiranje usta?

  Koristite dva puta dnevno. Ispirajte sa 10ml tokom jednog minuta i zatim ispljunite. Ne gutajte i ne ispirajte vodom. Ne pijte iz flašice. Ne koristite ako plastični omotač nedostaje ili ako je oštećen.

 • Da li mogu da koristim parodontax daily tečnost za ispiranje usta nakon pranja zuba parodontax pastom za zube?

  Kako biste iskoristili prednosti parodontax daily tečnosti za ispiranje usta treba je koristiti dva puta dnevno uz parodontax pastu za zube.

 • Da li parodontax daily tečnost za ispiranje usta sadrži alkohol?

  Ne, parodontax daily tečnost za ispiranje usta ne sadrži alkohol. 

 • Da li parodontax daily tečnost za ispiranje usta ostavlja fleke?

  parodontax daily tečnost za ispiranje usta može izazvati fleke na zubima i jeziku. One se mogu ukloniti uz pranje zuba dva puta dnevno parodontax pastom za zube, ili ih može ukloniti Vaš stomatološki tehničar ili stomatolog. Možete da izbegnete pojavu fleka tako što nećete piti čaj, kafu ili crno vino, naročito jedan sat nakon korišćenja. 

 • Koji su sastojci parodontax daily tečnosti za ispiranje usta?

  parodontax daily tečnost za ispiranje usta sadrži 250 ppm fluorida, kako bi pomogla u sprečavanju pojave karijesa, dok niska koncentracija hlorheksidin diglukonata smanjuje nagomilavanje plaka.

 • Da li parodontax proizvodi sadrže triklosan?

  Ne, parodontax proizvodi ne sadrže triklosan.

 • Šta je gingivitis?

  Gingivitis je povratni oblik bolesti desni. Gingivitis se ispoljava kada bakterije plaka iritiraju desni njihovim nagomilavanjem oko, na i između zuba. On može da prouzrokuje otečene, crvene i desni koje krvare, a takođe može dovesti do halitoze i povlačenja desni.

 • Šta prouzrokuje bolest desni (gingivitis)?

  Jedan od glavnih uzroka bolesti desni jesu bakterije plaka koje se nagomilavaju oko, na i između Vaših zuba. Ako ih ne uklonite prilikom redovnog pranja zuba ili čišćenja koncem za zube one mogu da iritiraju Vaše desni, i prouzrokuju njihovo crvenilo i otok, a Vaše desni takođe mogu krvariti prilikom pranja. Ova faza bolesti desni se naziva gingivitis. Ako ne lečite ove rane znake bolesti desni, oni se mogu razviti u jedan od najozbiljnijih oblika bolesti desni, periodontitis, koja je nepovratna i može dovesti do gubitka zuba.

 • Koji su simptomi bolesti desni (gingivitis)?

  Simptomi bolesti desni (gingivitis) mogu podrazumevati otečene, crvene desni, neprijatan zadah i krvarenje desni prilikom pranja ili čišćenja koncem za zube.

 • Kako mogu da sprečim bolest desni (gingivitis)?

  Možete da sprečite pojavu gingivitisa prouzrokovanog nagomilavanjem bakterija plaka tako što ćete imati dobru rutinu za oralnu higijenu. Perite zube dva puta dnevno parodontax pastom za zube sa fluoridom, koja je 4 puta efikasnija od obične zubne paste u uklanjanju uzroka krvarenja desni.** Čistite zube koncem kako biste uklonili plak sa teško dostupnih mesta između zuba. Redovno posećujte stomatologa budući da stručnjak može uočiti znake bolesti desni pre nego što se ispolje bilo kakvi simptomi.

   

  **Uklanjanje plaka u poređenju sa običnom zubnom pastom, uz pranje zuba dva puta dnevno. Ne odnosi se na parodontax Whitening.

 • Da li je bolest desni uobičajen problem?

  Da, bolest desni utiče na 50% odraslih osoba širom sveta. 

 • Šta je bolest zuba?

  Bolest zuba je izraz koji se odnosi na gingivitis i periodontitis, a sve su to bolesti desni.

 • Da li agresivno pranje zuba može da prouzrokuje krvarenje desni?

  Glavni uzrok krvarenja desni je nagomilavanje plaka duž linije desni. Najbolji način za uklanjanje ovog plaka je pranje zuba dva puta dnevno parodontax pastom za zube.

 • Kako da znam da treba da koristim parodontax pastu za zube?

  parodontax pasta za zube je kreirana za ljude sa, ili ljude koji su podložni krvarenju desni. Međutim, ona nudi sve prednosti obične zubne paste sa fluoridom, tako da može da postane sastavni deo dobre oralne higijene svakog čoveka, pri čemu održava zube jakim, desni zdravim i dah svežim.

 • Koliko proizvoda obuhvata parodontax asortiman?

  Proizvodni asortiman parodontax sadrži 9 proizvoda.

Često postavljena pitanja o Parodontax proizvodima