Location:

Woman brushing her teeth
Woman brushing her teeth

Simptomi
bolesti desni

Ispod saznajte više
o simptomima

Da li ste Vi na putovanju ka bolesti desni?

 • Krvarenje desni

  Illustration of a bleeding gum

  Zdrave desni ne krvare, tako da ako primetite krv tokom pranja zuba, ovo može biti simptom bolesti desni.

  Krvarenje desni može biti uzrokovano plakom, slojem bakterija koje se konstantno nagomilavaju oko, na i između Vaših zuba. Ako ne uklonite ove bakterije, one mogu izazvati iritaciju i krvarenje desni. Tragovi krvi tokom pranja zuba mogu biti rani simptom bolesti desni i mogu uzrokovati gubitak zuba ako je ne lečite na vreme.

  Saznajte više

 • Neprijatan zadah

  Illustration of bacteria within the gums, highlighted by a magnifying glass

  Neprijatan zadah, ili halitoza, ima mnogo uzroka, ali može biti znak da patite od bolesti desni.

  Nagomilavanje bakterija plaka je jedan od glavnih uzroka krvarenja desni i takođe može prouzrokovati neprijatan zadah. Dok plak razlaže čestice hrane u Vašim ustima, on može osloboditi gas neprijatnog mirisa. To dovodi do neprijatnog zadaha, koji može predstavljati neprijatno oboljenje i takođe može biti rani znak bolesti desni.

  Saznajte više

 • Otečene desni

  Illustration of swollen gums

  Otečene ili upaljene desni mogu izgledati crveno i naduveno i mogu biti rani znak bolesti desni.

  Najčešći uzrok upaljenih ili otečenih desni su bakterije plaka koje se nagomilavaju oko, na i između Vaših zuba. Ukoliko ne uklonite bakterije, obično kroz pranje zuba, one mogu prouzrokovati upalu desni oko zuba. Ovo se može proširiti na ležište desni u kojem leži zub, a čak dovesti i do ozbiljne bolesti desni.

  Saznajte više

 • Povlačenje desni

  Illustration of receding gums

  Povlačenje desni se dešava kada se Vaše desni povuku od zuba, i ako ga ne lečite koren ispod zuba može ostati izložen.

  Jedan od prvih znakova povlačenja desni bi mogla da bude osetljivost zuba, ali takođe možete primetiti da zub izgleda duže nego inače i da Vaše desni izgledaju drugačije i da imate drugačiji osećaj u desnima. Iako je ovo uobičajen stomatološki problem, povlačenje desni ne treba ignorisati budući da može biti znak bolesti desni.

  Saznajte više

 • Gubitak zuba

  Illustration of a loose tooth

  Gubitak zuba može biti prouzrokovan jednim od najozbiljnijih oblika bolesti desni, koji se naziva periodontitis. 

  Periodontitis je infekcija tkiva, ligamenata i kostiju koje okružuju zub i predstavljaju njegovu potporu. Može se ispoljiti kada ne lečite simptome kao što je krvarenje desni prouzrokovano gingivitisom. Periodontitis je nepovratan i može dovesti do gubitka zuba, zbog čega je od ključnog značaja da lečite rane simptome i ne dozvolite da stvari dođu toliko daleko.

  Saznajte više

Parodontax Daily Original Toothpaste

parodontax je specijalno formulisana pasta za zube sa fluoridom koja je 4 puta efikasnija* od obične zubne paste u uklanjanju glavnog uzroka krvarenja desni. Fizičkim delovanjem na nagomilane bakterija plaka duž linije desni, pomažete da desni i zubi budu čvrsto povezani.

Kada se koristi za pranje zuba dva puta dnevno, parodontax pasta za zube klinički dokazano pomaže u zaustavljanju i sprečavanju krvarenja desni. Takođe je pogodna za svakodnevno korišćenje budući da jača zube i osvežava dah.

Upotpunite svoju rutinu za oralnu higijenu uz parodontax daily tečnost za ispiranje usta i parodontax četkicu za zube.

Saznajte više o tome kako parodontax može da Vam pomogne da zaustavite Vaše putovanje ka bolesti desni ovde.

Pogledajte asortiman proizvoda

*Uklanja više bakterija plaka u odnosu na običnu zubnu pastu, nakon profesionalnog čišćenja i pranja zuba dva puta dnevno. Ne odnosi se na parodontax Whitening.